Хляб с вкус на шоколад (Миниатюри. Епифании. Разкази)

Само човек с добро сърце може да напише такава книга – пълна с живот, пълна с Божии създания и приказни случки. Зачетеш ли я, ще се убедиш, че нейният автор – Благой Ранов – е майстор на кратките форми. Майстор, защото умее не само да наблюдава, но и да съзерцава. При това – с едно завидно писателско въображение. Окото му забелязва всичко. Както се казва, „и птичка не може да прехвръкне“, без да се забележи от таланта на Благой. И да предизвика ума му да заработи.
Освен тънък разказвач, той е и с блага християнска душа. От всяка среща и от всяка случка ще изтръгне поука. И ще я предаде така живо, с такава любов и милосърдие, с такава нежност и педантичност… Ще вложи в нея мъдра и ненатрапчива философия, че да я запомниш за цял живот.
А живописният кюстендилски край е пълен, не само с цветове, плодове, слънце и добри хора, но и със случки, които са се превърнали в легенди, притчи, поговорки и приказни предания.
Личи си, че Благой Ранов от дете се е учил как да се докосва до тях, така че, те да грейнат и да звъннат в писаното слово.
Анго Боянов

Издател: Издателско ателие Аб
Година: 2016
ISBN: 9789547379688
Страници: 140
Корици: меки
Тегло: 246 грама
Размери: 14×21
Наличност: Да
Раздел: Съвременна българска литература, Българска художествена литература, Художествена литература, Книги

Цена: 10.00