Хапливите прозрения на Уинстън Чърчил / двуезично издание

“Никой не твърди, че демокрацията е съвършена или премъдра. Всъщност се казва, че тя е най-лошата форма на управление, с изключение на всички останали форми, опитвани някога.” Чърчил изрича тези думи в реч през Камарата на общините през ноември 1947 г. – до този момент той е видял някои от тези “други форми” на управление и те не са му харесали.
*** “Вроденият порок на капитализма е неравномерното разпределение на благата, вродената добродетел на социализма е равното разпределение на лишенията.”
*** “Сигурен съм, че грешките от онова време няма да се повторят; вероятно ще направим много нови грешки.” Юни 1944 г.: Чърчил отговаря в Камарата на призива да не се повтарят грешките, направени през Първата световна война.
*** Одобрявайки сапуна “Пиърс”, Чърчил заявява: “Англичаните и американците са разделени от океан от солена вода, но ги обединява една вана с топла вода и сапун.”

Издател: A&T Publishing
Език: Български
Английски
Година: 2005
ISBN:
Страници: 320
Корици: твърди
Тегло: 598 грама
Размери: 20×14
Наличност: Не
Раздел: Афоризми и сентенции, Философска проза, Световна проза, Преводна художествена литература, Художествена литература, Книги

Цена: 14.70