Градът на сънуващите книги

0
(0)

Kнигата ГРАДЪТ НА СЪНУВАЩИТЕ КНИГИ e написана и илюстрирана от неповторимия автор Валтер Мьорс.
Когато кръстникът на младия поет Митоблудни умира, завещава на потомъка си малко повече от един анонимен ръкопис. Ръкописът обаче се оказва толкова изключителен, че принуждава младия Митоблудни да потърси тайната на неговия произход. Следата води към Книговището – Града на сънуващите книги. Озовал се там, героят сякаш прекосява вратата на гигантска книжарница. Той подушва киселини, напомнящи дъха на лимонови дървета, възбуждащия аромат на стара кожа и острия интелигентен парфюм на печатарско мастило. Веднъж попаднал в книгопобъркания град, Митоблудни потъва все повече в свят, където четенето е истинска опасност, жестоките Ловци на книги ламтят за библиофилски съкровища, Ужасните Книгосъздания играят своите игрички и всички се боят от мистериозен Крал на сенките…
Забележителен е паралелът с „Името на розата“ на Умберто Еко – провокирайки въображението на читателя, Мьорс успява да създаде остроумна вариация на криминален роман с интертекстуално съдържание.
Валтер Мьорс е сред най-успешните комерсиални немскоезични автори днес. Творчеството му е обсъждано от критика и публика – както в самостоятелни монографии за литература, така и в интернет-пространството.
„Смесица от Дж. К. Роулинг, Дъглас Адамс и Шел Силверстейн“ – Уошингтън Поуст
„Калейдоскопичната образност на Валтер Мьорс е нереална и безкрайно развлекателна“ – Пъблишърс Уикли
„Това е най-голямото, най-красивото обяснение в любов към четенето и литературата, явлението на годината“ – Ди Велт
Още с излизането си в Германия книгата ГРАДЪТ НА СЪНУВАЩИТЕ КНИГИ печели две награди – „Вецлар“ и Наградата на читателя.
Във тъмни, хладни, празни стаи, където се кръстосват сенки бледи, където древни книги сън сънуват за отминалите времена, когато са били дървета, и въглищата раждали са диаманти, и никой не познавал светлина и милост – е мястото, където онзи дух царува, наречен Сенчестия крал.

Издател: Оргон
Език: Български
Година: 2015
ISBN: 9789549296631
Страници: 498
Корици: меки
Тегло: 372 грама
Размери: 12×20
Наличност: Да
Раздел: Романи и повести. Световни, Световна проза, Преводна художествена литература, Художествена литература, Книги

Цена: 18.00

Колко полезна беше тази книга?

Кликнете върху звезда, за да го оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който ще оцени тази книга.