Герои на нашето време

И Мун-Йол е един от най-ярките представители на съвременната корейска литература. Учи в Сеулския национален университет по образование. Прави литературния си дебют с романа „Знаете ли за Назарет”, който печели през 1977 г. литературната наградата на ежедневник „Дегу”. И Мун-Йол е работил като преподавател в университета „Седжон” в Южна Корея. И Мун-Йол е един от най-известните писатели на модерната корейска литература. До днес произведенията му „Човешки син”, „За императора”, „Герои на нашето време”, „Онази зима” и „Никога няма да се прибереш” се продават в повече от един милион копия за всяка една от книгите. Творбите му пленяват читателите с дълбочината на разбирането за всекидневния живот на обикновените хора, в който често с дребните на пръв поглед случки за миг променят целия човешки живот.
Д-р Ким Со-Йънг е родена в Йъсу, Южна Корея. Преподавателка е в секция „Кореистика” в Центъра за източни езици и култури при СУ „Св. Климент Охридски”. През 1997 г. защитава докторат по филология. Авторка е на редица публикации в областта на прагматиката и социолингвистиката на двата езика.
Яница Иванова е родена в гр. Сливен. Завършва магистърска степен по кореистика в СУ„Св. Климент Охридски”. Специализира корейски език в университета „Йонсе” и „Кйънхи” в Южна Корея. Преподава корейски език и съвременна корейска литература в СУ „Св. Климент Охридски”.

Издател: СемаРШ
Език: Български
Година: 2003
ISBN: 9548021285
Страници: 140
Корици: меки
Тегло: 160 грама
Размери:
Наличност: Да
Раздел: Съвременна световна проза, Световна проза, Преводна художествена литература, Художествена литература, Книги

Цена: 6.60