Ген

Този дяволски умен роман слива в едно факти и художествена измислица и ни разказва задъхана история за един нов свят, където нищо не е такова, каквото изглежда!
ГОВОРЕЩА МАЙМУНА В ЯВА Група туристи в Индонезия се кълнат, че са били ругани от говореща маймуна в джунглата на Борнео… УЧЕНИ ИЗОЛИРАТ “ГОСПОДАРСКИ” ГЕН Господството върху себеподобните ни е генетично обусловено?
НОВИ ТРАНСГЕНЕТИЧНИ ЛЮБИМЦИ НА ХОРИЗОНТА? Гигантски хлебарки, кученца, които не порастват. Индустрията не спи.
Добре дошли в нашия генетичен свят. Скоростен, яростен и извън контрол. Това не е светът на бъдещето – това е нашият свят сега.
Дали на любим ваш човек не му липсват ТЕЛЕСНИ ЧАСТИ? На измиране ли са БЛОНДИНКИТЕ? Огледайте се – човешки същества ли са всички гости на трапезата ви? Разликата между хората и шимпанзетата е само в 4000 гени; затова ли ЕМБРИОНИТЕ НА ШИМПАНЗЕТАТА толкова приличат на човешки същества? И следва ли това да ни тревожи? Има НОВО ГЕНЕТИЧНО ЛЕЧЕНИЕ ЗА НАРКОТИЧНАТА ЗАВИСИМОСТ – дали пък то не е по-лошо и от нея? Живеем във време на НЕВЪОБРАЗИМ НАУЧЕН НАПРЕДЪК, време, когато е възможно да ПРОДАВАМЕ ЯЙЦЕКЛЕТКИТЕ И СПЕРМАТА СИ онлайн за хиляди долари и да изследваме съпрузите си за генетични заболявания. Живеем във време, когато една пета от НАШИТЕ ГЕНИ СА ЧУЖДА СОБСТВЕНОСТ и когато нищо неподозиращи хора могат да бъдат преследвани из цялата страна само защото в хромозомите им се намира и един БЕЗЦЕНЕН ген….

Издател: Бард
Език: Български
Година: 2007
ISBN: 9789545858031
Страници: 512
Корици: меки
Тегло: 400 грама
Размери: 21×14
Наличност: Не
Раздел: Трилъри, Световна проза, Преводна художествена литература, Художествена литература, Книги

Цена: 15.99