Фантастичният господин Фокс

„Фантастичният господин Фокс” е детски роман от Роалд Дал, издаден за пръв път през 1970 г. Специално за младите български читатели книгата, станала световен бестселър, излиза на книжния пазар в дните преди Великден от издателство „Ентусиаст”. Главният герой лисицата господин Фокс успешно надхитря съседите си фермери и краде храна под носа им. Всеки път, когато господин Фокс открадне пиле от фермите им, Богис, Бънс и Бийн побесняват. Тримата фермери са най-големите подлеци в долината и са съставили коварен план да изкопаят веднъж завинаги лисицата от дупката ?. Но те не знаят, че господин Фокс също има фантастичен план. Какъв е той, читателите ще научат от първия детски роман на издателство „Ентусиаст” – „Фантастичният господин Фокс”. Филмовата версия на книгата е с номинация за Оскар 2010 в категорията „Анимационен филм”. Лентата е озвучена с гласовете на Мерил Стрийп (госпожа Фокс) и Джордж Клуни (господин Фокс).
Книгата е адаптирана за театралната сцена през 2001 г., а премиерата на оперната сцена се състои на 22 септември 1998 г. в Лос Анджелис.
Очаквайте скоро още от вълнуващите истории на Роалд Дал в любимата книга на възрастни и деца „Чарли и шоколадовата фабрика”.

Издател: Enthusiast
Език: Български
Година: 2010
ISBN: 9789548657013
Страници: 96
Корици: меки
Тегло: 114 грама
Размери:
Наличност: Да
Раздел: Съвременни чужди детски автори, Световна детска литература, Литература за деца и юноши, Книги

Цена: 8.00