Енциклопедия на терапията с Цветята на д-р Бах

Има книги, които – веднъж попаднали в ръцете ти – имат силата да променят живота ти и да го изведат на ново ниво на съществуването. Книгата на Мехтхилд Шефер е точно от този порядък, полезна за практикуващи, за студенти, за пациенти, за всички, които искат да променят качеството си на живот.
“Енциклопедията на терапията с Цветята на д-р Бах” е най-всеобхватният и обновен справочник за тази нежна и ефективна терапия, която помага да се освободим от негативните тенденции в характера си като тревожност, страх, гняв, вина, ниско самочувствие, припряност и много други.
Авторката, черпейки от своя богат опит и интегрирайки го с последните изследвания в областта на терапията с Цветята на д-р Бах, ни представя най-пълните засега профили на Цветята, паралелно с 450 новоразработени комбинации, създадени с цел по-голяма прецизност в откриване на личната комбинация.
Освен това Енциклопедията съдържа:
* Предложения и съвети как да се провежда диагностичното интервю; * 127 комбинации за сравнение при избор между два Бахови цвята; * Въпросници, подпомагащи поставяне на диагнозата и лечението; * Ценни указания за лечението и дозите; * Обширна информация за специфична помощ за деца и възрастни, за жените, за стари хора и неизлечимо болни, за животни; * Отговори на често задавани въпроси във връзка с Цветята на д-р Бах…
„Енциклопедия на терапията с Цветята на д-р Бах” от Мехтхилд Шефер е най-пълната и богата енциклопедия за лечение с Цветята на д-р Бах, издавана някога досега. Книгата съдържа информация за най-новите научни открития в областта на терапията с Цветята на д-р Бах, комбинации и съвети за лечение, инструкции за приготвяне на капките, над 120 цветни илюстрации, карти на човешкото тяло и кирлиянови фотографии на енергийните характеристики на всеки цвят. Книгите на Мехтхилд Шефер промениха отношението на науката към лечението с Цветята на д-р Бах, установявайки точно лечебните характеристики и качества на всеки цвят.
Мехтхилд Шефер е пионер в областта на терапията с Цветята на д-р Бах. Работи повече от 25 години в тази област, написала е и много от най-авторитетните книги, които осветляват ценността на темата за съвременния човек. Тя е представител на английския център на Цветята на д-р Бах в Германия, Австрия и Швейцария, активист от мрежата на фондацията на д-р Бах, основател на Институти за изследване и обучение за терапията на д-р Бах в Хамбург, Виена и Цюрих. Сега е фокусирана върху интегриране на терапията на д-р Бах с другите превантивни здравни системи.

Издател: Сребърно звънче
Език: Български
Година: 2009
ISBN: 9789549191783
Страници: 356
Корици: меки
Тегло: 967 грама
Размери: 25.5×20.5
Наличност: Да
Раздел: Здраве. Пол. Възраст, Медицина за всеки, Книги

Цена: 65.00