Единадесетият пръст

Тази книга среща четирима души от различни националности и възрасти, които само за три месеца извършват и разказват толкова “подлости” и “гадости”, колкото повечето хора не събират кураж да признаят за цял живот. Анна е лекар и изумително красива самотна майка, чест обект на желание за кандидати завършени психопати. Сауле е емоционално нестабилен инвестиционен посредник с огромен успех сред мъжете, но най-голямата й мечта е да събере семейството си на едно място и да го запали. Виктор е колоритен дипломат, който се е отървал от съпругата си, за да може спокойно да се отдаде на безразборни връзки. Виле е безхарактерен бизнесмен със злокачествено влечение към омъжени жени и усложнения. Всички те са успешни, млади и вече не толкова млади хора, които се стараят да живеят “правилно”, но в усилията си да са “добри”, погазват всички правила и ценности на съвременната западна цивилизация. Четиримата се въвличат в “нерегламентирани” връзки помежду си, а когато играта загрубява, се спасяват поединично.
Защото когато всички обстоятелства те бутат в “правилната” посока, а инстинктът те повлича в друга, това е единайсетият пръст.
Наистина ли родителството е избор на безкрайна радост и смисъл? Наистина ли отношенията между родители и деца са лишени от сексуалност? Наистина ли приятелството изключва предателството? “Сбъркани” ли сме, ако не бракът не ни харесва? Всяка сутрин виждате онзи добре облечен, млад костюмар да се качва заедно с усмихнатите си жена и дъщеря в лъскав мерцедес с дипломатичски номер и си казвате “С какво този е заслужил такъв късмет!”. Дали “късметлията” не е съсипан мъж, който крие мръсни тайни? Дали и вие нямате тайни, от които ви е срам? А защо пък трябва да ви е срам? Ако си задавате подобни въпроси, романът “Единадесетият пръст” може би разказва и вашата история.

Издател: Асима
Език: Български
Година: 2007
ISBN:
Страници: 262
Корици: меки
Тегло: 500 грама
Размери: 22×14.5
Наличност: Да
Раздел: Романи и повести. Български, Българска проза, Съвременна българска литература, Българска художествена литература, Художествена литература, Книги

Цена: 11.00