Джак: Направо от сърцето

В качеството си на главен изпълнителен директор на General Electric в продължение на последните двадесет години Джак Уелч изгражда фирма с пазарна капитализация от над 450 милиарда долара и се превръща в най-уважавания бизнес ръководител в света. Оригиналните му и изключително успешни инициативи, като качествените показатели Six Sigma, глобализацията и електронната търговия, помагат за дефинирането на модерната корпорация. Едновременно с това той е шефът куражлия, който обединява уникалната си философия с една оперативна система, облягаща се на „безграничен“ обмен на идеи, интензивно фокусиране върху хората и неформален стил на взаимно разбирателство – враг на бюрокрацията.
Със забележително чувство за хумор и самоирония Джак Уелч ни разказва за хората, които са му помогнали да се оформи като личност (най-вече за майка си), за големите победи и тежките поражения, с който е изпъстрена кариерата му. Подробно разказва и за изключително интересната последна година на поста му – когато трябва да избере своя наследник и прави опит да изкупи гиганта Honeywell.
Стилът на книгата се отличава със забавни и интересни откровения, каквото например е „Кратки размишления върху голфа“, демонстриращ състезателния дух на Джак и значението на приятелите в живота му. Обречена да се превърне в класика, „Джак: Направо от сърцето“ е едно дълбоко лично пътуване, пропито от страсти и изключителна жажда за живот.
„Джак е истински Тайгър Удс в мениджмънта. Всички президенти на фирми искат да приличат на него. Това едва ли е възможно, но ако слушат внимателно, те биха могли да се приближат до него…“ Уорън Бъфет, президент на Berkshire Hathaway
„Джак Уелч, брилянтният магьосник в бизнеса, най-сетне разкри своите управленски тайни. Сега ние трябва да приемем щедростта на неговото предизвикателство и да направим опит да се сравним с него, а дори да го надминем.“ Набуки Идеи, президент и главен изпълнителен директор на Sony Corporation.

Издател: Класика и стил
Език: Български
Година: 2005
ISBN:
Страници: 570
Корици: твърди
Тегло: 962 грама
Размери: 22×14
Наличност: Не
Раздел: Технология и психология на бизнеса, Икономика, Книги

Цена: 25.00