Дипломация в зоната на кактуса

• Каква е истината за смърт­та на Людмила Живкова? • Защо бяха провалени опитите й за достойно честване на 1300-годишнината на българската държава? • Защо Тодор Живков пожертва собствената си дъщеря? • Защо забраниха да се прави аутопсия на нейния труп? • Какво се крие зад мистификацията агни йога?
На тези и на много други въпроси отговаря писателят-дипломат Богомил Герасимов в книгата си „Дипломация в зоната на кактуса“. Първото издание на мемоарите му през 1998 г. предизвика бурен отзвук сред читателите. Десет години по-късно авторът предлага допълнен и разширен разказ за събития, в които е участвал в качеството си на български дипломат и особено като посланик в Мексико. Той е провокиран да го стори от писания на хора, включително и от тайните служби, които представят изопачени и манипулирани тълкувания за събитията свързани с юбилейната 1981 г. Богомил Герасимов е дипломат, изкушен от писателското поприще още в ранната си младост. Последните му книги „Тайнствената сила на пирамидите“, „Тайните на отвъдното“, „Мистерията Ева“ се радват на широк читателски интерес. Като библиографска рядкост се търсят и други негови заглавия като „Кукулкан слиза от небето“, „Бутилка с бръмбари от Бали “, „Паякът от Хампстед“ и др. Повечето от сюжетите се основават на богатия му опит като дипломат в Индия, Индонезия, Англия, Япония и Мексико.

Издател: Христо Ботев
Език: Български
Година: 2008
ISBN: 9789544459536
Страници: 472
Корици: меки
Тегло: 410 грама
Размери: 21×14
Наличност: Не
Раздел: Мемоари. Документалистика. Българска, Българска проза, Съвременна българска литература, Българска художествена литература, Художествена литература, Книги

Цена: 10.00