Деветата порта/ тв.к.

Може ли за една книга да се извърши убийство?
Известен издател, замогнал се от продажбата на готварски книги, е открит обесен в собствения си кабинет. Преди смъртта си той е възнамерявал да продаде оригинален ръкопис на Александър Дюма-баща. Под краката на обесения се търкаля отворен екземпляр на „Виконт дьо Бражелон”.
Лукас Корсо – самотен и просмукан от джин – е наемен „ловец” на редки издания. Нает да издирва съществуващите екземпляри на една тайнствена книга, забранена през ХVІІ век от Инквизицията, той решава да докаже и автентичността на стария ръкопис, за да помогне на свой приятел.
Мрачният наемник бива незабавно въвлечен в невероятна международна интрига, чиито нишки напразно се опитва да събере в Мадрид, Лисабон и Париж. Скоро Корсо сам не може да разграничи действителността от фантазията – особено след като сочната вдовица на покойния издател и тайнственият й спътник започват да му напомнят все повече на герои от „Тримата мускетари”.
Истината ли е казал изгореният във Венеция преди повече от три века издател на „Деветте порти от царството на сенките”?
Кой е загадъчният му съавтор?
Коя е мистериозната зеленоока красавица,която непрестанно пресича пътя на Лукас Корсо?
Какво е „Клубът Дюма”?
„Деветата порта” е блестящ, многопластов, уникален трилър. Едноименният филм на Роман Полански с Джони Деп в главната роля повтори шеметния успех на романа.

Издател: Еднорог
Език: Български
Година: 2008
ISBN: 978-954-365-039-2
Страници: 416
Корици: твърди
Тегло: 450 грама
Размери: 21×14
Наличност: Не
Раздел: Романи и повести. Световни, Световна проза, Преводна художествена литература, Художествена литература, Книги

Цена: 19.90