Чиракът на магьосника. Невероятно пътешествие в света на индийските садху

0
(0)

„Чиракът на магьосника“ е прекрасна книга, която да прочетете преди да отидете в Индия, защото ви показва каква е тя в действителност – истинския живот, ритъм, атмосфера. С други думи – културният шок, когато пристигнете, няма да е толкова огромен.
„Чиракът на магьосника“ разказва историята на младо афганско момче – Тахир Шах, родено в Англия, което се докосва до магията за първи път на 11 годишна възраст, при гостуването у тях на индийския магьосник Хафиз Джан.
Срещаме се отново с Шах двайсет години по-късно, когато той отива да търси магьосника. Животът му се преобръща с главата надолу, защото му се налага да се справи с мистериозни мисии и задачи и да мине през различни етапи на екстремно умствено и физическо натоварване.
Историята продължава да следи приключенията на Шах и след като бива изхвърлен на улицата, за да научи всичко, което може. Те ни отвеждат в ресторанти, в които се сервира храна от контейнерите за боклук, фабрики за рециклиране на скелети и “хирургични операции”, които се извършват буквално на улицата.
„Чиракът на магьосника“ ни показва в детайл действителността и донякъде нежеланите аспекти на случващото се по улиците на Индия, като в същото време ни прави свидетели на духовно раждане и пътуване на изгубена душа.
Фантастична книга, която ще искате да препрочитате!
Тахир Шах: автор на 15 книги, много от които хроники на пътешествия в непознати земи из Африка, Азия и двете Америки. За него най-важно е да разкрие потайностите на местата, из които пътува. Не обича изтърканите туристически маршрути, предпочита пред известните забележителности, да седне в някое кафене и да наблюдава живота отвън.
Тахир Шах живее в Калкута, заедно с жена си и двете им деца.Баща му е Идрис Шах, суфи писателят.
Книгите на Тахир Шах са преведени на трийсет езика, в повече от седемдесет издания. Признати са заради техния оригинален поглед върху нещата от живота и комбинацията от премеждия с живо описание.

Издател: ИК Барака
Език: Български
Година: 2015
ISBN: 9789549287134
Страници: 374
Корици: меки
Тегло: 349 грама
Размери: 14×21
Наличност: Не
Раздел: Биографични и автобиографични романи, Световна проза, Преводна художествена литература, Художествена литература, Книги

Цена: 15.90

Колко полезна беше тази книга?

Кликнете върху звезда, за да го оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който ще оцени тази книга.