Четвъртият идва винаги пръв. Радиокнига със CD

Един изгубен роман на Агата Кристи десет и десет елитни български криминални разказвачи. Те се впускат във възстановяването на изчезналата кримка, но не знаят, че в днешно време една къща, отдалечена от света, ще се превърне за тях на живо в зловещата и тайнствена сцена на шедьовърът „Десет малки негърчета“ – един по един те загиват от невидима ръка. В рамките на две денонощия трябва да бъде разкрита тайната, вплетена в събития и личности от 80 години насам. Някой управлява световен механизъм, който брутално мачка всичко по пътя на целите си. Кой е той? Това ще разберете от страниците на втория риалити роман „Четвъртият идва винаги пръв“. Риалити романът е съвършено нов радио-литературен жанр. Не се обърквайте, това не е радиотеатър или радиочетиво от познатия ви вид. Схемата е проста: десет глави, десет отделни разказвача. Сложното идва, когато в Стори лабораторията на романа, студио 4 на БНР, действието и сюжетът, литературата и приключението се конструират на живо – всяка неделя от 15 до 17 часа на 94.5 УКВ.
Освен „Четвъртият идва винаги пръв“, който пръв прескочи рамките на ефира и се настани на книжарските щандове, Стори лабораторията е издала в радиовид още: „Шифърът на елкинемите“ (фантастика), „Коварна Варна“ (една плажна история от времето на естрадата и лимонадата), а в момента е пред епилог четвъртият риалити роман, историческият епос „Бунтът на русофилите“, том първи „Мъчнотиите на портупей юнкер Вичо Вичович“.

Издател: БНР, RTV+
Език: Български
Година: 2008
ISBN:
Страници: 152
Корици: меки
Тегло: 190 грама
Размери: 20×14
Наличност: Да
Раздел: Романи и повести. Български, Българска проза, Съвременна българска литература, Българска художествена литература, Художествена литература, Книги

Цена: 12.00