Черен лед

Далеч на юг от бреговете на Чили, където смразяващото дихание на Антарктика сковава скали, вода и небе в ужасяваща пустиня, един безмълвен и тайнствен пришелец от космоса, долетял преди милиони години, се превръща в най-невероятното предизвикателство пред съвременната наука.
Милиардерът Палмър Лойд решава да се сдобие с това чудо – колосален метеорит, най-големият и най-странният, намиран някога на планетата – за да украси с него грандиозния си частен музей. За да постигне своето, той е готов да плати всякаква цена – от милиони долари, до човешки живот.
Но да се пренесе такава чудовищна тежест до другия край на света е задача на самата граница с невъзможното. Шефът на екипа – Глин, не е свикнал да разчита на късмета и не признава отстъпление – двойната осигуровка е негов железен принцип, а безпощадното преследване на целта – стил на мислене и действие.
Взети са предвид всички възможни ходове, събран е екип, годен да отговори на свръхвисоки изисквания – научни, психологически и физически, на хората са обещани огромни пари и слава, а досиетата им са проучени до последната буква. Но въпреки всички осигуровки…планът не сработва, на крачка от осъществяването на великата мечта. Пред прага на Антарктика, сграбчени в мъртвата хватка на ледения ад, авантюристите се сблъскват с ужасяващата загадка за произхода и същността на своята находка. Това е мистерията, която трябва да решат, ако искат да оцелеят. Но пътят към спасението е преграден от разочарования, страх, предателства и смърт – стената от черен лед между човешкото достойнство и гибелта.

Издател: Коала
Език: Български
Година: 2001
ISBN: 9545300698
Страници: 448
Корици: меки
Тегло: 332 грама
Размери:
Наличност: Не
Раздел: Трилъри, Световна проза, Преводна художествена литература, Художествена литература, Книги

Цена: 7.80