България и Балканите: европеизацията не е завършила

Автор на книгата е ВЕНЕЛИН ЦАЧЕВСКИ – професор по външна политика и международни отношения, с две докторски степени по икономическите и политическите науки, гост – преподавател в Хелзинкския университет, бивш посланик на България във Финландия и Естония. В нея читателите ще намерят отговор на следните актуални въпроси:
– Кои са основните тенденции в съвременното развитие, международните отношения и евроинтеграцията на Балканите ? – Какво е мястото на региона в глобалната икономика и политика? – В кои паневропейски транспортни и енергийни проекти участват страните от ЮИЕ ? – Какви са резултатите от многостранното сътрудничество на Балканите ? – Кои са основните проблеми в развитието и отношенията между страните в региона ? – Какъв е изминатият път в европейската и евроатлантическата интеграция на балканските страни ? – Как Европейският съюз допринася за стабилността и „европеизацията” на региона ? – Каква е регионалната роля на България на Балканите ? – Защо са разочароващи резултатите през тригодишното българско членство в ЕС ? – Какви са перспективите за развитието и евроинтеграцията на Балканите?
Книгата е тематично продължение на публикуваната през последните години поредица от изследвания на автора – „Балканите. Новата Югоизточна Европа“, „Балканите. Краят на конфликтите“, „Балканите. Трудният път към обединена Европа“ и др. ВЕНЕЛИН ЦАЧЕВСКИ е автор също на фундаменталния труд „Българският комунизъм“, както и на предизвикалата голям читателски интерес документална книга „Зад фасадата на българската дипломация“.

Издател: Изток-Запад
Език: Български
Година: 2010
ISBN: 9543216673
Страници: 384
Корици: меки
Тегло: 648 грама
Размери:
Наличност: Да
Раздел: История на България, История, Книги

Цена: 20.00