Biograph; Бр.4/ декември 2011

Актьорът-режисьор Мариус Куркински, чието истинско име е Ивайло Василев Стоянов, е новобранец-танкист върху корицата на новия брой на списание BIOGRAPH. Уникалният архивен кадър е част от 16 страничния очерк, посветен на най-популярния български театрал. Гвоздеят в материала е едно от най-откровените интервюта, които Мариус е давал напоследък.
В момента Куркински представя на сцената на Народния театър “Ревизор” по Гогол – първата постановка, в която той играе заедно с други актьори от 14 години насам. Спектаклът е в рамките на “Руския сезон” на най-голямата българска сцена. Той може да бъде гледан на 9, 18 и 30 декември.
Театърът и киното са основни теми в декемврийския брой на BIOGRAPH. Той включва още очерк за режисьора Леон Даниел от театроведа Патриция Николова, интервюта с актьорите Михаил Билалов, Любо Нейков и Латинка Петрова, както и статии за легенди като Вячеслав Тихонов (познат като Щирлиц от сериала “17 мига от пролетта”), Питър Фолк (“Коломбо”) и Шарл Азнавур. 12-страничен биографичен очерк е посветен на примата на българската оперета Мими Балканска.
Николай Хайтов през погледа на трите жени в своя живот, първият ни олимпийски медалист – боксьорът Борис Георгиев, Георгиос Папандреу и неговата одисея в гръцката политика, аристократката на българската живопис Магда Абазова – това са част от другите герои в четвъртия брой.
Най-голямото българско списание излиза на 30 ноември, сряда, отново в 276 страници на цена 7 лева.
Репортаж с впечатляващи снимки от “резервата на комунизма” Куба, плюс богато илюстрираните секции PERSONAE, LIFESTYLE и REVIEW допълват жанровата палитра на изданието.

Издател: Муузон ЕООД
Език: Български
Година: 2011
ISBN:
Страници: 274
Корици: меки
Тегло: 800 грама
Размери: 29×22
Наличност: Не
Раздел: Списания, Периодични издания, Енциклопедии и справочници, Книги

Цена: 7.00