Анастасия

Някои мъже не се влюбват – те пропадат. Аз пропаднах в мига, когато видях Анастасия Романова в нощния клуб в онази първа нощ…
Шанхай, 1921 Американският журналист Майкъл Шеридан скача в река Хуанпу, за да спаси рускиня белоемигрантка, която случайно е срещнал в един от шанхайските нощни клубове. Анастасия Романова прилича невероятно много на великата княгиня, която носи същото име и за която се говори, че е оцеляла, след като болшевиките избили цялото й семейство. Съдбата на най-малката дъщеря на руския цар става една от най-обсъжданите загадки на своето време. Но Анастасия на Майкъл страда от амнезия и помни само последната година от живота си. Разгадаването на нейната тайна и на самоличността й отвежда Майкъл и Анастасия от улиците на Шанхай към упадъка на следвоенен Берлин и Лондон, от болшевишка Русия към Ню Йорк точно преди големия крах на Уолстрийт. Майкъл е единственият мъж, който помага на Анастасия, без да иска нещо в замяна. Но способна ли е тя да се отрече от възможността да бъде истинската велика княгиня в името на истинската любов? Въвеждайки читателя в бурното и романтично десетилетие след Първата световна война, световноизвестният писател Колин Фалконър разказва за убийства и предателства, дворцови скандали и финансови интриги, послужили за фон на една от най-великите съвременни любовни истории.
Колин Фалконър е автор на тринадесет романа, преведени на шестнадесет езика в цял свят. Бивш журналист, роден в Лондон, сега живее в Западна Австралия.

Издател: Бард
Език: Български
Година: 2004
ISBN: 9545855711
Страници: 416
Корици: меки
Тегло: 380 грама
Размери: 20×13
Наличност: Не
Раздел: Исторически романи, Световна проза, Преводна художествена литература, Художествена литература, Книги

Цена: 9.99