100 велики загадки на ХХ век

Сталин – агент на полицията? * Смъртта на Рудолф Дизел Историята на Сако и Ванцети * Гибелта на Есенин Шолохов и “Тихият Дон” * Кой уби Глен Милър? Борман – съветски агент? * Игрите с фелдмаршал Паулус Голготата на Василий Сталин * Изчезването на Рокфелер Фаталната любов на Че Гевара * Кой застреля Версаче?
Измина двадесети век – столетието на най-великите научни достижения, на невиждани икономически “чудеса”, на върхове на културата и изкуството, но и на най-жестоките революции, на двете ай-кръвопролитни войни… Век на величие, но и на падение. Днес човекът знае повече от всякога, чувства се почти господар на природата. И все пак… Изминалият век остави и много тайни, много загадки и невероятни събития. За тях е тази книга.
Куха ли е Земята? * Тунгуският взрив * Самолетьт-невидимка Филаделфийският експеримент * Дисколети на Третия райх Пак за Бермудския триъгълник * Замразеният от Минесота Гибел край Гренландия * Първото космическо убийство Авария на НЛО в Тян Шан * Тайната операция “Везувий” Кои са “мъжете в черно?” * “Зона-51” * Гном край Челябинск

Издател: Компас-Варна
Език: Български
Година: 2006
ISBN: 9547011847
Страници: 525
Корици: меки
Тегло: 369 грама
Размери: 20×13
Наличност: Не
Раздел: Тайни и загадки, Езотерика. Духовни учения, Книги

Цена: 11.99